Descoperă deserturi orientale la Turquoise Restaurant

Descoperă deserturi orientale la Turquoise Restaurant

Bucătăria turcească nu este completă fără deserturile sale rafinate și delicioase. La Turquoise,restaurant cu specific turcesc București, situat în zona Decebal, poți experimenta o varietate de deserturi turcești.

Vedetele din meniul nostru sunt: Katmer, Güllaç, Sütlaç, Baklava, Künefe, Dondurma. Fiecare dintre acestea are o poveste unică și un gust inconfundabil, promițând să îți ofere o experiență culinară de neuitat.

Katmer este un desert tradițional turcesc, renumit pentru combinația sa de texturi și arome. Preparat dintr-un aluat subțire și fraged, umplut cu smântână și fistic măcinat, Katmer este copt până devine crocant la exterior, păstrând în același timp o consistență cremoasă în interior. Acest contrast de texturi face din Katmer o adevărată plăcere culinară.

La Turquoise Restaurant, Katmer este servit cald, direct din cuptor, pentru a te bucura de prospețimea și aroma sa intensă. Desertul este adesea însoțit de o linguriță de înghețată de vanilie, adăugând o notă de răcoare și o altă dimensiune de savoare.

Güllaç este un desert tradițional apreciat pentru textura sa ușoară și gustul delicat. Acesta este realizat din foi subțiri de amidon, înmuiate în lapte îndulcit și aromat cu apă de trandafiri. Straturile delicate sunt presărate cu nuci măcinate, de obicei fistic sau nuci, adăugând un contrast crocant.

Aspectul elegant și prezentarea sofisticată a desertului Güllaç îl fac o alegere perfectă pentru ocazii speciale. La Turquoise Restaurant, acest desert este pregătit cu cea mai mare atenție la detalii, pentru a-ți oferi o experiență culinară autentică.

Sütlaç este varianta turcească a budincii de orez, un desert simplu, dar extrem de delicios. Preparat din orez fiert în lapte, îndulcit cu zahăr și aromat cu vanilie sau scorțișoară, Sütlaç este apoi copt până când suprafața devine aurie și ușor crocantă. Această crustă subțire adaugă un element distinctiv la textura cremoasă a desertului.

Sütlaç este servit adesea rece, fiind un desert răcoritor perfect pentru zilele calde. La Turquoise Restaurant, Sütlaç este pregătit după rețete tradiționale, păstrând astfel autenticitatea și gustul inconfundabil al acestui desert clasic.

Originea desertului Katmer este în orașul Gaziantep, cunoscut pentru bogăția sa culinară. Rețeta tradițională a fost transmisă din generație în generație, fiecare familie adăugându-și propria amprentă.

Güllaç are o istorie îndelungată, datând din perioada Imperiului Otoman, unde era servit în palate și case nobiliare. Combinația sa de lapte și apă de trandafiri îi conferă un gust regal, fiind considerat un desert al eleganței și rafinamentului.Fiind un desert ușor și aerat, este perfect pentru a fi consumat după o masă copioasă. Aroma subtilă de trandafiri și textura moale îl fac o alegere rafinată și plăcută.

Baklava este poate cel mai cunoscut desert turcesc, recunoscut pentru straturile sale fine de aluat filo, umplut cu nuci și îmbibat în sirop de miere. Baklavaua este pregătită cu nuci proaspete și sirop aromat, oferind o experiență gustativă complexă și satisfăcătoare.

Originea Baklava se pierde în negura timpului, fiind un desert servit în vechile palate otomane. Straturile crocante de aluat, combinate cu umplutura bogată de nuci și siropul dulce, fac din baklava un desert regal.

Künefe este un desert unic, pregătit din fidea dekataifi și umplut cu brânză moale. După coacere, este îmbibat în sirop de zahăr și presărat cu fistic. La Turquoise Restaurant, künefe este servit cald, cu brânza topită oferind o textură cremoasă, iar fideaua crocantă adăugând un contrast plăcut.

Originea Künefe este în orașul Hatay, cunoscut pentru tradițiile sale culinare bogate. Desertul a devenit rapid popular în întreaga Turcie și nu numai, datorită combinației sale unice de texturi și arome.

Dondurma este înghețata turcească, renumită pentru textura sa elastică și consistența fermă. Preparată cu salep (un tip de făină din tuberculi de orhidee) și mastic (rășină aromatică), această înghețată este diferită de orice altă înghețată pe care ai gustat-o.

Fiecare dintre aceste deserturi oferite la Turquoise Restaurant este o experiență culinară deosebită, invitându-te să descoperi și să savurezi bogăția tradițiilor turcești.

Te așteptăm în zona Decebal să ne vizitezi și să te bucuri de aceste delicioase preparate duuulci!

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *